Начало / Бизнес / Личности / Валерѝ Месика – деликатният диамант в бижутерията

Валерѝ Месика – деликатният диамант в бижутерията

За Валерѝ Месика диамантите винаги са били семейно дело. Като младо момиче тя си играе с тях и се забавлява като ги идентифицира под зоркия поглед на баща си Андре Месика, който е видна фигура в диамантения бизнес.

От тази игрива и безпрепятствена връзка със скъпоценните камъни се появява философия, която противоречи на наложения по това време традиционализъм, който преобладава в индустрията. Валерѝ се стреми да разруши образа на диамантите, като бижута само за специални случаи, поставени в годежен или сватбен пръстен. В нейните очи, те трябва да се носят всеки ден, както с дънки, така и с вечерно облекло.

През 2005-та година тя основава бижутерския бранд Messika, като се специализира в използването на диамантите по новаторски различен начин, като ги прави основен елемент в гривни, пръстени и висулки с игриви, ефирни дизайни, способни да се движат. Брилянтите заемат гордо място в нейните дискретни и технологични модели, които се движат заедно със собствениците си и се адаптират към телата им.

В колекциите си, Валери Месика се стреми към подвижни модели, обгръщащи кожата, които са неусетни при носене като татуировки. Смесвайки жанрове, тя създава модни произведения на изкуството, които приличат на платове, изтъкани от диаманти; гъвкави и леки по природа. Това е хазартен, новаторски подход, който се оказа успешен и напълно се е изплатил, чрез успеха на бранда. С многобройни почитателки сред знаменитостите, като Бионсе, Чарлиз Тейрон, Джулия Робъртс, Лейди Гага, Селена Гомез, Карди Би, Ники Минаж, Серена Уилямс, Скарлет Йохансон, Бела Хадид, Кендъл Дженър и много други, не е чудно, че Месика се превърна в една от най-търсените марки за бижута в световен мащаб.

Валерѝ създава и налага свой собствен стил, проектирайки своята личност, докато остава вярна на диамантите, като неразделна част от нейните гени.

С Messika направихте диамантите модерни като рок-енд-рол звезди. Това ли е отражението на вашата личност?
Да. Хората, с които работя, често казват, че марката е точно като мен. Когато стартирах Messika, направих избор и преследвах пътища, които се отдалечаваха от стандартния пейзаж, свързван с диамантите. Сега, правя това, което обичам. Имам късмета да имам работа, която е моя страст и ми дава много свобода.

Имам много специална и много емоционална връзка с диамантите. Всичко започна от детските ми години и е свързано със семейството ми. Когато бях малка, седях до баща си и си играех с тях. В моите очи, концепцията за движение е абсолютно съществена. Исках да извадя диамантите от затвора, да ги освободя от оковите в която бяха, като същевременно запазят аурата си, тъй като те са най-красивите камъни. И така се появи Месика.

Вашите дизайнерски бижута се носят като втора кожа. Гъвкави са и са много, много удобни. Какво е това, което ви води в творческия ви избор?
Основната идея може да се намери във всеки дизайн на Messika: става въпрос за придаване на лекота на диамантите и превръщането им в бижу за ежедневно носене.

Позволете ми да ви дам пример: диамантеното колие е бижу, с което да украсите вечерно облекло, каквото е една модна малка черна рокля. Предизвикателството, което си поставихме, беше да го направим така, че да може да се носи по всеки повод.

Преработихме дизайните, за да създадем бижута, които залепват за кожата, като татуировка и които реагират на нейните движения. Използвахме малки диаманти и създадохме много деликатна структура с пружини. Едно от моите основни правила е, че структурата трябва да е невидима и да подчертавава брилянтите. Отне повече от година разработки, за да постигнем този резултат: модели обгръщащи кожата, които се превърнаха в наша запазена марка.

Изглежда придаваш голямо значение на символите и си много чувствителна към емоциите.
Аз съм емоционален и чувствителен човек. Символите означават много за мен. Обичам детайлите. Те ме изпълват с чудо. Когато създадохме осветен калъф за бижута, преди няколко години, аз получих вдъхновение от собствения си опит. Бившият ми съпруг ми предложи на плажа през нощта. Наложи се да светне отгоре, за да видя годежния пръстен. Това беше много символичен момент и ме накара да искам да проектирам събитие, което да е малко по-различно. Да направим модел, който да осветява диамантите и да позволи на мъжете, които не са особено романтични, да направят нещо необичайно. Можете да дадете диамантен пръстен на някого навсякъде и по всяко време. Това е посланието, което искахме да предадем.

Ти си бизнесдама и майка на две момичета. Как успяваш да балансираш двете неща?
Имам късмета да обичам това, което правя. Това е и моята страст. Пътувам много, вярно е, но се старая да бъда много организирана, което е доста голямо предизвикателство, тъй като всъщност не съм организиран човек.

За щастие имам добри хора около мен, особено моя асистент, който ми помага толкова много. Семейството и работата са едно и също нещо в нашия дом, което е предимство. Използвам най-вече дългите уикенди, за да отида да видя семейството си в Израел и работя заедно със съпруга си и братовчедка си. Да бъдете заедно улеснява.

Как се изключваш от работата? Спортуваш ли?
Обичам да тичам и плувам. Нямам възможността да се насладя на това толкова често, но когато го правя усещам, че съм едно с природата. Това е се случва, когато натисна бутона за пауза. Нещата спират и аз отделям време да подишам.

Също ходя на разходки в гората. Цветовете ме вдъхновяват. Така забелязвам неща, които иначе не виждам, когато работя. И карам малко ски. Не съм голям скиор, но обичам ски за забавление, а не за спортни постижения. Обичам усещането да се плъзгам по снега и да съм високо горе. Намирам, че съм вдъхновяващо свободна. Идеите ми идват по-лесно, когато се откъсна от работата и тревогите, които идват от това, че съм майка.

Check Also

Christian Louboutin

Френският принц на високите токчета

Обувките с червени подметки са емблематична, запазена марка на Кристиян Лубутен (Christian Louboutin). Бионсе носеше …

Софѝя Вергара е новото лице на Devotion by D&G

Италианската луксозна модна къща Dolce & Gabbana избра за свой представител признатата американско-колумбийска актриса, телевизионен …