Начало / Мода и аксесоари / Часовници / Иновативният TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

Иновативният TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

Когато TAG Heuer пусна концептуалния си часовник Monaco V4 преди десетилетие, това не бе нищо по-малко от истинска революция. Швейцарският производител на луксозни часовници беше създал първия часовник, който замени обичайното предаване на движението от зъбни колела на зъбни колела, с движение чрез ремък.

Добавянето на тези трансмисионни ремъци е не само чудесна иновация, но и малко технологично чудо само по себе си, тъй като елементите са тънки като човешки косъм.

Ако превъртим времето бързо напред с десет години на Baselworld, TAG Heuer да отиде още по-далеч – този път, те комбинираха своята уникална ремъчна технология с едно от най-емблематичните усложнения в цялото изкуство на часовникарството – турбийонът *. Резултатът е изящният часовник, който е Monaco V4 Tourbillon.

Часовникът се предлага с черен корпус от титан и сапфир, както и автоматична система за линейно навиване и барели, които се държат и завъртат на сачмени лагери.

Другите модели на TAG Heuer Monaco V4 струват между 32 и 66,000 долара, но когато Tourbillon-ът излезне на пазара се смята, че цената му ще е някъде около 170 000 долара.

Компликациите на един часовник са автоматични, хронографи, датни, турбийони и репетири. Ако часовникът обединява всички тях, това означава, че механизмът му е „гранд компликейшън”. 

* Турбийонът е изобретен от Луи Бреге през 1801 г. Освен че е залъгалка за окото, основното му предназначение е да осреднява грешката от земното привличане при работата на часовника в различни положения.

Представлява въртяща се около една ос кутия (кафез, рамка) в която са поставени баланса и ескейпмънта. Планетна предавка предава задвижването на балансовото колело и ескейпмънта през въртящата рамка, като по този начин земното притегляне въздейства последователно от всички посоки върху еталонният механизъм и в резултат дава по-малко отклонение в точността.

Check Also

MB&F и L’Epée създадоха часовник за бюро с формата на космически кораб

Дали часовниците за бюро са готови за завръщане? Винтидж дилърите вече започнаха да говорят за …

8 тайни екстри при купуване на часовник от оторизиран дилър

При закупуване на часовник от оторизирани дилъри и бутици на марките има определени ползи, които …