Начало / Авто-мото, авиация и яхти / Автомобили / Новата S-класа на Мерцедес взеимства идеи от Tesla

Новата S-класа на Мерцедес взеимства идеи от Tesla

В последната седмица мрежата се изпълни със шпионски снимки на новата S-класа на Мерцедес и предимно на интериора ѝ. Причина за това е инфотеймънт системата, която много наподобява в идейно отношение централната тъчскрийн конзола на Tesla Model S.

Флагманът на марката се очаква да бъде официално представен през септември, а продажбите да започнат два месеца по-късно през ноември.

Външността на автомобила е сериозно актуализирана. Гладките обли форми са отстъпили на по остри нарязани ръбове, като колата запазва своя елегантен външен вид. Интериорът на Mercedes-Benz S-Class е променен до неузнаваемост. Предният панел е проектиран в духа на минимализма, а централното място е заето от вертикално ориентирана медийна система с голям екран.

Това решение не е ново, ако погледнем новото Audi A8, например, ще видим, че и от конкурентният бранд също са заложили инфотеймънт системата в средата на таблото, но тя е разделена на два екрана, докато при Мерцедес асоциациите с Tesla Model S са значително по-очевидни.

2020 Mercedes Benz S-Class
Tesla Model S

Имайки предвид удобството и вече разработената производствена база за тази система, може да се очаква, че след новата S-класа на Мерцедес 2020, този „Tesla-подобен” интериор ще стане присъщ и за други модели на немската марка автомобили.

От Мерцедес обещават хибриден вариант на S-класата, а до тогава базовите двигатели на новия Mercedes-Benz S-класа 2020, са 6-цилиндров 2,9 литров дизел с турбокомпресор и 3,0 литров бензинов. Предлага се и 4-литров бензинов V8 Mercedes-AMG.

Check Also

Идва новият PlayStation 5

Изминаха 7-години от представянето на PlayStation 4, който се наложи като най-продавана игрова конзола в …

Bentley Flying Spur с нови стандарти в ултра лукса

Наскоро Bentley стартира 3-то поколение на легендарния си Flying Spur. Луксозният седан се предлага на …