Начало / Авто, авио и яхти / Mercedes-Benz отвори музея си за посетители онлайн

Mercedes-Benz отвори музея си за посетители онлайн

Музеят на Mercedes-Benz представя историята на автомобила от неговото изобретение през 1886 г. до бъдещето. 160 автомобила и общо над 1500 експоната могат да се видят на девет изложбени нива на 16 500 квадратни метра.

Експозицията не само представя увлекателната история на марката Mercedes-Benz, но и хвърля светлина и върху бъдещето на автомобилите. Тази двойна функция се отразява и в архитектурата на сградата на музея, проектирана от UNStudio на холандските архитекти ван Беркел и Бос.

Интериорът на сградата е вдъхновен от двойната спирална структура на ДНК спиралата, която носи човешкия геном. Това от своя страна илюстрира философията на марката Mercedes-Benz – непрекъснато да се създават коренно нови продукти, за да се насърчи каузата на човешката мобилност.

По време на двучасова обиколка на изложението посетителите изживяват уникално пътешествие през историята на автомобила. Транспортиран обратно във времето, с асансьор до най-горното ниво на музея, посетителят пристига през 1886 г., където две музейни обиколки плавно се спускат надолу през обширната колекция до изхода на музея.

Първата от обиколките се състои от седем стаи на легендите, които разказват хронологичната история марката. Втората обиколка обединява богатството от произведени превозни средства, показани в пет отделни колекционерски зали, които тематично документират обхвата и разнообразието на портфолиото на Mercedes-Benz.

Посетителят може да премине от едната обиколка в другата по всяко време. И двете обиколки завършват на извито трасе, наречено „Сребърни стрели – състезания и рекорди“. Изложението е заобиколено от дисплея Fascination of Technology, който предлага на посетителите възможността да хвърлят поглед върху ежедневната работа на Mercedes-Benz, а също така представя теми, касаещи бъдещето на автомобила.

В момента музеят е временно затворен, но пък за това от немската фирма са организирали отличен тур с куратор, който представя всички интересни и малко известни факти за автомобилите по увлекателен и по-важното интерактивен начин. на посетителя е дадена възможност да избира посоката и конкретни теми, за които иска да види и чуе повече. Може да го гледате в Instagram, като натиснете тук.

Check Also

БМВ i8 / BMW i8

Хибридното BMW i8 – наслада от шофирането

Хибридните спортни автомобили са все по-разпространени благодарение на повишаващите се електрически характеристики – батериите изтържат …

Първият в света Mega GT с 4 седалки от Koenigsegg

От самото основаване на компанията, преди повече от 25 години, Koenigsegg се стреми да създава …