Начало / Авто-мото, авиация и яхти / Яхти / Mercedes-AMG & Cigarette Racing с чудовищна лодка

Mercedes-AMG & Cigarette Racing с чудовищна лодка

През февруари 2020-та, на Miami Boat Show, Mercedes-AMG и Cigarette Racing представиха нова моторница, плод на последната колаборация между двете компании.

Cigarette Racing са неоспоримият крал в света на бързите лодки. За да надскочат всички, включително и себе си те създават новия си флагман 59-футовата моторна лодка Tirranna.

Тя е с централна конзола и цели шест, да, шест външни турбодвигателя Mercury Racing 450R V8 с по 450 конски сили всеки. Това дава общо 2700 конски сили с които 18 тонната лодка да пори вълните с над 128 километра в час.

За другата фирма участник в проекта Mercedes-Benz, нищо друго не би направило това 12-то специално издание на AMG-Cigarette още по-специално, от добавянето към него на голямото кубче на колела, мощната G-класа – Mercedes-AMG G63 sport-ute. Автомобилът изкарва впечатляващите за SUV 577 конски сили, от гръмотевичния си 4,0-литров би-турбо двигател V8, с ауспух, който звучи като Годзила.

За да поддържат и визуална връзка и двете творения Cigarette Tirranna и G 63 споделят сходни екстериорни цветове и орнаменти. Това означава заплашителен черен металик съчетан с бляскав златен AMG дизайн в долните секции на страничните профили, а за G класата освен подобния орнамент е добавен и тънък златен контур по масивните 22-инчови ковани джанти.

За първи път, и Cigarette и G 63 споделят подобен интериорен дизайн, като двете кабини са разкошно тапицирани с мека като ръкавица, бежова кожа с тъмносини кожени вложки.

Закотвена на пристан Tirranna-та изглежда огромна. Петдесет и девет фута дъга и 14 фута широка, означава че ще имате достатъчно място, за да купонясвате яко с до 28 от най-близките си приятели.

Производстота на Tirranna стартира миналата 2019 година, за да може представянето ѝ да съвпадне с 50-годишния юбилей на Coigarette. Името ѝ идва от езика на австралийските аборигени и означава „течаща вода“ („running water“ – игра на думи: има сходство при превода с „тичащ по-водата“).

Напълно натоварена, нейната маса надхвърля 18 000 килограма, което звучи доста тежко, но нейната усъвършенствана конструкция използва най-новите технологии за икономия и оптимизиране на теглото. Целият корпус е направен от карбон, за да може да се справи с шестте усилени Merc V8, висящи на кърмата.

„Без съмнение, това е най-вълнуващата, най-модерната технически AMG Cigarette, която сме разработили“, казва изпълнителен директор на Cigarette Racing Team Скип Бравър. „59-футова, 18-тонна лодка, която може да се движи с над 120 километра в час е направо невероятно.“

Tirranna AMG Edition не е проектирана единствено да бъде демон на скоростта, тя е и изпълнена с удобства и наслади за сетивата.

„Купувачът на тази лодка, вероятно ще е семеен човек, който обича да се наслаждава на живота с приятели и семейството си и ще я използва предимно като ежедневна лодка – за отиване на обяд или плаж“, обяснява Бравър. „Така че, тя има огромен отворен фронт със седалки и места за печене за дузина търсачи на тръпка, а на голямата отворена задна палуба има място за още 10, а зад конзолата за управление има индивидуални седалки за осем човека.“

Под палубата има каюта с разтегателен диван, който се превръща в легло и просторна баня. Всичко е тапицирано с елегантна италианска кожа Poltrona Frau.

Време е да запалите секстета на Меркс. Главният тест-шофьор на цигари Джим Секорд е с ръце на дроселите, докато се измъкваме от тесния док в Маями Boat Show.

„Може да е на 59 фута, но това е може би най-лесната лодка за маневриранев този диапазон“, казва капитан Джим Секорд, с ръце на дроселите, като подава бързи тласъци на носа и кърмата, за да завърти Тираната около оста ѝ. Жироскопският стабилизатор Seakeeper 9 поддържа баланса на лодката перфектен, така че спокойно да може да си пиете маргаритата, докато трае маневрата.

Това, което е забележително в лодката, е нейното съвършенство. Дори и при всичките шест двигатели Mercury V8s, които се въртят с пълна газ, единственото нещо, което чувате зад кормилото е шумът на вятъра. Това е така, докато не задействате 29-те високоговорителя на 5 200-ватовата стерео уредба, разработена с JL Audio Marine. и купонът може да започне.

Check Also

Solo най-екологичната 236-футова супер яхта

Луксозният плаващ мини-дворец е завършен и пуснат на вода през 2018 г. от италианската корабостроителница …

NEMO – подводни преживявания за милион долара

През последното десетилетие, персоналните подводници създадоха собствена пазарна ниша сред собствениците-авантюристи на луксозни яхти от …