Начало / Авто-мото, авиация и яхти / Wally показа 165 Wallypower Concept, 101ft Sloop

Wally показа 165 Wallypower Concept, 101ft Sloop

Основателят на Wally Лука Басани ( Luca Bassani) и дизайнера Еспен Оейно (Espen Oeino) се обединяват в разработката на 165 Wallypower и тяхната 101 sloop е първата яхта на вода, след придобиването на Wally от Ferretti Group.

Известният дизайнер Еспен Оейно и основателят на Уоли Лука Басани за първи път си сътрудничат за създаването на спиращата дъха яхта 165 Wallypower Concept – бърза, отворена, 50-метрова суперяхта, която „завинаги ще промени начина, по който светът вижда средиземноморските круизни яхти“.

Оейно се вдъхновява от радикалния облик на едно от първите творения на Басани, а именно моторната лодка 118 Wallypower, взема същността и отчасти визията на моторницата на Басани и я трансформира в изцяло нова категория яхти за марката. Резултатът е средиземноморски крузър, който е бърз, готин и съвременен, с остър нос за прорязване на вълните.

Морската архитектура на яхтата се разработва от Ferretti Group, като се очаква скороста ѝ да дпстига до 30 възела с дизелови двигатели и водоструйно задвижване.

Стефано ди Виво, управляващ директор на Wally и CCO на Ferretti Group, казва: “Вярваме, че начинът по който Еспен интерпретира същносттаWally, напълно ще преобрази пазара на средиземноморски круизни яхти, на който пазар, до този момент му липсваше каквато и да е било иновация. А яхтата 165 Wallypower е най-авангардният продукт в своя клас.”

Концепцията на Оейно, вгражда типичните Wally черти и функционалности: непрекъснати линии, отворени палуби с остър, ръбест вид, голям обем на интериора, възможен благодарение на интелигентната морска архитектура и дизайн, и изчистени външни пространства с естествено преливане към интериора за „indoor-outdoor“ лайфстайл и усещане, че винаги сте близо до водата.

“Винаги съм се възхищавал от дизайна на Wally” казва Оейно “С Лука, споделяме еднаква визия и подход, които се коренят в дълбоката страст към морето и плаването. С 165 Wallypower, два единомислещи бранда се събраха, за да създадат нова икона в яхтинга.”

Стаята на собственика е на основната палуба, като на долния дек има четири кабини за гости. Midships, на основната палуба, е голям салон и трапезария с двойни, сгъваеми балкони, водещи до открито пространство за хранене и басейн, обграден от просторно място за слънчеви бани.

Стълбище довежда гостите до ръба на водата и пристанищните стъпала за слизане от яхтата. На това ниво има голям П-образен плажен диван и сгъваеми прегради. Типично за познатата визия на Wally, парапетите и палубната екипировка е сведена до минимум, докато отгоре, мястото за слънчеви бани се простира на пълни 15 метра.

Басани казва: “Продуктите на Wally винаги трябва да са иновативни и да изненадват с неочакваното. Еспен напълно разбра какво е нужно, за да получи новата Wally ‘уау’ фактор и предимство в този бърз свободен пазар. И не го бъркайте: това е чист Wally дизайн с ново предназначение .”

Check Also

Solo най-екологичната 236-футова супер яхта

Луксозният плаващ мини-дворец е завършен и пуснат на вода през 2018 г. от италианската корабостроителница …

Mercedes-AMG & Cigarette Racing с чудовищна лодка

През февруари 2020-та, на Miami Boat Show, Mercedes-AMG и Cigarette Racing представиха нова моторница, плод …